Doe de geurcheck!

Wij helpen u graag bij het oplossen van problemen met uw geursysteem!

U ruikt geen geur in de ruimte terwijl de machine volgens de settings in de portal wel geur zou moeten vernevelen? Doe de geurcheck en bekijk wat u zelf kunt doen om uw probleem te verhelpen!

Door middel van de geurcheck komt u er achter waarom u geen geur ruikt in de betreffende ruimte. De geurcheck bestaat uit 4 onderdelen: Portal check, LED check, Cartridge check en Vernevel check. Bekijk hieronder wat u kunt doen om de werking van uw systeem te optimaliseren!

Check de status van uw geursysteem in de online geurportal:

• Ga op uw smartphone/tablet/PC naar portal.sense-company.com
  • Log in op uw Sense Company portal account.
  • Ga in ‘Devices’ naar betreffende device.
  • Bekijk de kleur van het device-button. Deze kan zijn: groen, oranje, rood.

GROEN

GROEN: Wanneer device-button groen wordt weergegeven in de online geurportal met een groenvink-icoontje is het device online. Het device werkt naar behoren. Ga verder naar LED check (2).

ORANJE

ORANJE: Wanneer device oranje wordt weergegeven in de online geurportal is er een storing aan het geursysteem. Vaak kan een storing worden opgelost met een harde reset van het device. U kunt dit doen door de stekker uit het stopcontact te halen en na enkele seconden (minimaal 8 sec.) weer terug in het stopcontact te steken. U kunt de geurmachine ook resetten door de schakelaar op het elektriciteitskabeltje ‘uit’ te zetten en na enkele seconden weer ‘aan’. De geurmachine staat ‘aan’ wanneer het knopje is ingedrukt aan de kant van de machine. Het device start opnieuw op en zou na ongeveer 3 minuten naar behoren moeten werken.

Indien de device-button na 3 minuten groen kleurt: uw device werkt naar behoren.

Indien de device-button na 3 minuten oranje blijft: neem contact op met uw accountmanager.

ROOD

Wanneer de kleur van het device-button rood kleurt is uw geursysteem offline. Het device heeft geen verbinding met de online geurportal.

Brandt het LED-lampje aan de rechter voorzijde van de geurmachine?

Ja: Ga door naar LED check (2)

Nee: Controleer of de stekker van het device in het stopcontact zit? Controleer of de schakelaar ‘aan’ staat? De schakelaar op het snoer staat ‘aan’ wanneer het knopje op de schakelaar is ingedrukt aan de kant van de geurmachine.

Brandt het LED-lampje aan de rechter voorzijde van de geurmachine na bovenstaande controle?

Ja: Ga door naar LED-check (2).

Nee: Er staat mogelijk geen spanning op uw stopcontact. Controleer of het device werkt op een ander stopcontact. Zo niet: neem contact op met uw accountmanager.

Bekijk het LED-lampje rechts op de voorzijde van de geurmachine. Er zijn 5 status indicaties:

1. LED rustige fade in/ fade uit (Ademt): device is in normale modus. Alles werkt naar behoren. Ga door naar Cartridge check (3).
  2. LED UIT: device staat uit, geen stroom. Controleer of stekker in stopcontact zit en schakelaar op het stroomkabeltje ‘aan’ staat. De schakelaar staat ‘aan’ wanneer knopje is ingedrukt aan de kant van de machine. Na controle nog steeds geen brandend LED lampje? Machine ontvangt geen stroom. Controleer het stopcontact op spanning.
  3. LED Langzaam knipperen: device is in opstart modus. Device probeert verbinding te maken met het wifi netwerk en zichzelf online te krijgen. Wachten (ong. 3 minuten) tot de machine een stap verder gaat.
  4. LED Snel knipperen: foutmelding die in de portal wordt weergegeven. Kijk in de online geurportal om status te bekijken. (1) Portal check.
  5. LED Staat continu aan: device is vastgelopen. Haal de stroom van device en zet hem opnieuw aan. Device reset.

Cartridge 400ML

Controleer geurverneveling aan de bovenzijde van de geurcartridge.

• Verwijder de insteekthule en (indien aanwezig) de PE geurleiding 8mm uit de bovenzijde van de geurmachine.
  • Verwijder de RVS kap van de behuizing van de geurmachine.
  • Controleer met behulp van een (mobiel) lampje de verneveling aan de bovenzijde van de de kunststof verneveldop wanneer de pomp ‘aan’ gaat. Indien geen/weinig verneveling: Neem contact op met uw accountmanager.

Indien cartridge gekoppeld aan PE geurleiding 8-6ml: controleer met behulp van een (mobiel) lampje de verneveling aan het uiteinde van de 8-6mm geurleiding wanneer de pomp ‘aan’ gaat. Indien geen/weinig verneveling: neem contact op met uw accountmanager.

Cartridge 2000ML

Controleer geurverneveling aan de bovenzijde van de geurcartridge.

• Verwijder de insteekthule met de PE geurleiding 8mm uit de bovenzijde van de kunststof verneveldop.
  • Controleer met behulp van een (mobiel) lampje de verneveling aan de bovenzijde van de de kunststof verneveldop wanneer de pomp ‘aan’ gaat. Indien geen/weinig verneveling: Neem contact op met uw accountmanager.
  • Plaats de insteekthule met de PE geurleiding 8mm terug in de bovenzijde van de kunststof verneveldop.
  • Controleer met behulp van een (mobiel) lampje de verneveling aan het uiteinde van de PE geurleiding 8-6mm wanneer de pomp ‘aan’ gaat. Indien geen/weinig verneveling: Neem contact op met uw accountmanager.

Cartridge 400ML

Let op: houd tijdens de cartridge check de cartridge altijd rechtop. Anders kan deze olie lekken uit de bovenzijde van de kunststof verneveldop.

• Verwijder de insteekthule en (indien aanwezig) PE geurleiding 8mm van de bovenzijde van de geurmachine.
  • Verwijder de RVS kunststof kap van de behuizing van de machine.
  • Haal de cartridge (400ml) uit het device.
  • Controleer of er nog voldoende geurolie in de cartridge zit. Indien minder dan 10%: bestel nieuwe geur via onze webshop of neem per mail of telefonisch contact op met uw accountmanager.
  • Controleer de kunststof verneveldop van de geurcartridge op scheurtjes. Met name waar de insteekthule wordt ingestoken. Indien scheurtjes: Neem contact op met uw accountmanager.
  • Controleer of het inblaaspijpje aan de bovenzijde van de dop goed vast zit. Indien los inblaaspijpje: Neem contact op met uw accountmanager.

Indien cartridge nog voldoende geurolie bevat, geen scheurtjes heeft in de kunststof verneveldop én het inblaaspijpje goed vast zit: ga door naar Vernevel check (4)

Cartridge 2000ML

Controleer of er nog voldoende geurolie in de cartridge zit. Indien minder dan 10%: bestel nieuwe geur via onze webshop of neem per mail of telefonisch contact op met uw accountmanager.

Controleer de kunststof verneveldop van de 2000ml cartridge:

• Verwijder insteekthule met PE geurleiding 8-6mm uit de bovenzijde van de kunststof dop.
  • Verwijder 6-6mm koppeling met luchtleiding van het inblaaspijpje. Druk het gekleurde randje van de koppeling in om de koppeling los te kunnen schuiven.
  • Draai de kunststof dop van de 2000ml cartridge.
  • Controleer kunststof dop op scheurtjes. Met name waar de thule wordt ingestoken. Indien scheurtjes: vervang kunststof dop.
  • Controleer of inblaaspijpje aan bovenzijde van kunststof verneveldop goed vast zit. Indien los inblaaspijpje: vervang kunststof dop.
  • Controleer of afsluitring aan de binnenzijde van de kunststof dop goed vast zit. Indien losse afsluitring: vervang kunststof dop.
  • Controleer of aanzuigslang goed vast zit. Indien losse aanzuigslang: vervang kunststof dop.
  • Controleer of de geluidsfilter aan de binnenkant van de dop goed vast zit. Indien losse geluidsfilter: vervang kunststof dop.

Indien cartridge nog voldoende geurolie bevat en de de kunststof verneveldop geen schade heeft: ga door naar Vernevel check (4)